Laatste visdag van dit seizoen

31 maart. Altijd het zelfde ieder jaar weer. Dé laatste dag voor de sluiting van het roofvisseizoen. Zoals bijna ieder jaar dit weekend ook weer op pad. Ditmaal alleen op de zondag.

Er word redelijk weer voorspeld en dat blijkt ook wel. Lekker een zonnetje, af en toe wat wolken maar wel een frisse wind.

Het voorjaar bloeit en groeit. Overal hoor je vogels, zie je de kleuren weer in de natuur tevoorschijn komen. Je weet gewoon dat de vis ook aan de paai begonnen is, maar toch wil je het proberen. Het is immers de laatste dag! Er zijn ook altijd wel een paar jonge exemplaren die nog niet paaien of vissen die al klaar zijn.


Even een paar mooie foto's gemaakt door mijn vrouw!

Het was genieten aan de waterkant. Alleen was er geen vis te bekennen. Uiteindelijk is er dan toch een snoek die er zin in heeft, maar helaas sla ik de eerste keer mis en de 2e keer lost de vis.

We lopen verder en genieten van de laatste meters van dit seizoen langs de waterkant, als er dan toch plots iets aan mijn aas hangt en meegesleurd word. Vlak bij de kant gaat deze joekel helemaal los, maar ligt dan snel op de kant voor een foto!

Met deze joekel van een vis sluit ik de seizoen in Nederland af. Maar de teller blijft nog even open voor de week in Zweden, kijken wat we er nog bij kunnen vangen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Totaal aantal pageviews