Net voor de storm

Afgelopen donderdag avond nog even wezen vissen samen met Dimitri. Het was lastig een visje te vangen. Stond een hoop wind en hadden niet heel veel tijd want het zou die avond flink gaan stormen.

Op buienradar gekeken, en rond 8 uur zou het gaan regenen, dus konden gelukkig nog even anderhalf uur wat proberen te vangen.

Maar het was helemaal niks. We gingen op de plek staan waar ik de dag ervoor nog wat baars had gevangen en gezien, maar hier bleef het erg stil. Toen nog een ander plekje onder een brug geprobeerd, maar ook hier niks.

Dan als laatste plek, terwijl het steeds wat harder begint te waaien en te regenen, proberen we het dus nog even in de Oude Rijn. Hier hebben we al een tijd niet gestaan, maar Dimitri hangt zijn standaard plug voor deze plek eraan, de Predatek, die hij van mij voor een euro heeft over gekocht, de zogenaamde "euroknaller". Op een gegeven moment stopt het met regenen en gaat de wind ook een beetje liggen. De lucht word erg donker en besluiten nog een paar worpen te doen en daarna lekker naar huis te gaan.

Maar dan ineens hoor ik de blije stem van Dimitri dat hij er 1 aan heeft hangen! Aan de klappen op de hengel te zien gaat het om een snoekbaars!

En ja hoor, heel dunnetjes in het wangetje gehaakt krijgen we hem toch de kant op na wat gekloot!


Bloed komt dus uit het wangetje, zag er niet ernstig uit, maar snel terug gegooid. We hebben hem ook niet gemeten, maar 40-50 cm zoiets zal die wel wezen!

Toen de vis terug in het water lag barsten het noodweer los. Harde wind en zware regen dwongen ons naar huis te gaan. Toch nog een visje voor Dimitri!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Totaal aantal pageviews