Vissen in Woerden

Donderdag avond kwam Dimi met het verhaal dat het op de camping bij z'n moeder goed te doen was om te vissen. Dus vrijdag middag afgesproken om op zaterdag daar dan eens te kijken.

Onze vis caddy ( Marco ) gebeld en die kon gelukkig ook! Dus samen met Dimi, Marco en mijn vriendin op naar de camping. Het weer was wel een beetje slecht, hoop buien enzovoorts. Maar dat mocht de pret niet drukken. Eenmaal daar aan gekomen was de vijver niet zo 'lelie-vrij' als we hadden gehoopt maar probeerde het toch. Met als resultaat een popper die vast zat in de lelies. Met de nieuwe kunstaas redder was het geen suc6. De lijn van de hengel moest zo strak gespannen worden om het gewicht van de kunstaas redder te dragen dat de lijn sprong.

Gelukkig was de buurman bereid om even te helpen met het terug krijgen van het kunstaas. Met hilarische gevolgen...

Met een ankertje aan een touw wierpen we richting de lelie waar hij in vast zat. Na een paar keer werpen... zat het anker vast... Goed vast. Dus het volgende anker dan maar. Gelukkig kregen we met dit anker het kunstaas terug aan land. Maar nu nog dat anker dat vast zat!


Na een paar worpen zat ook dit anker vast! Wel op de zelfde plek als het andere anker. Maar door aan allebei de touwen tegelijk te trekken kwamen ze gelukkig los. Schade was er wel... Doordat de ankers ineens los kwamen vielen Dimi en de buurman half achterover tegen de buurman zijn pieper aan. Die brak van z'n steuntje maar kon even later gerepareerd worden.


Het resultaat van een kwartiertje ankers slepen. Zeer interessant bevonden door deze beesten:


Terug naar het vis gedeelte. Na nog een ander vijvertje geprobeerd te hebben en niks gevangen te hebben gingen we toch nog in de laatste vijver op de camping kijken. En verdomd, er zat vis! Het was niet veel maar we hadden in ieder geval vis.



En natuurlijk zoals altijd... Had Dimi weer het record van de dag:



Ja Dimi.. je had wéér de kleinste! Maar na zulke baarsje was het toch tijd voor wat groters. Deze vijver had dat in ieder geval niet te bieden. Dus we besloten even wat te eten en wat buien af te wachten en dan in Woerden zelf te gaan kijken. We hadden wat mooie bruggetjes gezien en besloten daar even te kijken. Maar op weg naar de auto kwamen we een mooi parkje tegen wat er ook interessant uitzag.

Dimitri ving al gelijk een mooi maat baarsje maar echt veel groter werden ze ook niet.



Toen maar weer op naar een volgend plekje. Het waren allemaal ondiepe slootjes en vijvertjes. Met een hoop planten groei en dergelijke. Dus zodra je ingegooid had moest je ook weer snel inhalen. Ook op dit volgende plekje was dit het zelfde. Ik ving nog even een baarsje,


en wou daarna even van plek ruilen met Dimi die op zijn plek nog niks ving. Dus dat wou hij graag. Maar na de 2e worp zag ik wat anders uit de groene planten groei duiken. Een mooi snoekje van ongeveer 40-45 cm dook op mijn blinkertje! Hij had hem goed achterin zijn keel zitten, dus er was een beetje bloed vrij gekomen.


Na deze terug gezet te hebben wou hij niet echt weg zwemmen. We besloten hem maar even met rust te laten en later nog een keer terug te komen. Daarna hadden we nog een wat grotere vijver gevonden waar toch ook wel aardig wat baars wou bijten. Ik denk dat we uit eindelijk op een totaal van 20 - 25 baarsjes zijn gekomen en 1 snoekje.

Hier nog even een foto van die prachtige baarsjes. Het blijven mooie visjes.


Uiteindelijk maar terug gegaan naar de auto en in alle vijvertjes nog even wat geworpen maar bijten deden ze niet meer. Ik had het idee nog een aanbeetje van een snoekje te hebben gezien en gevoelt maar ook die wou niet door bijten. Nog even bij de snoek kijken maar die lag helaas nog steeds op de zelfde plek maar nadat ik hem even om had gedraaid en een zetje gaf zwom hij toch erg snel weg. Ik hoop dat het snoekje het red.

Weer een lekker vis dagje en weer een grappig plekje ontdekt. Woerden is zeker nog een plek waar we weer is voor een dagje terug gaan!

Ik wil iedereen die mee was bedanken voor zijn gezelligheid! En Marco, bij deze heel erg bedankt voor het sjouwen van al onze spullen en het maken van deze prachtige foto's!

4 opmerkingen:

  1. Leuk verslag weer Kevin, en jammer van dat snoekje. hoop ook dat hij het red!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dank je! En ik hoop het ook! Haak was er zo uit en hij was niet lang uit het water.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Kevin, Op welke Camping was dat ? Moet je daar met een caravan of tent staan om te mogen vissen ? Is dat daar dan "gratis" vissen als je lid van een hengelsportvereniging bent ?

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Het was camping Batenstein, qua vergunningen weet ik het niet. Ik ben gewoon gaan vissen. Volgens mij heb je geen vergunning op de camping nodig, maar je kan dit altijd even vragen. Het parkje naast de camping hebben we veel gevist.

    BeantwoordenVerwijderen

Totaal aantal pageviews