Langste dag

Vandaag de 21ste van juni is het de langste dag van het jaar. Ik had bedacht, omdat het zo lang licht is deze dag, om deze dag dan ook extra lang te gaan vissen. Lekker een dag vrij nemen, daarna snel eten en dan weer 's avonds weer richting de waterkant!

Zo gezegd zo gedaan uiteraard! Dennis zou er de hele dag bij zijn, en Robert een dagdeel en Dimitri ook een dagdeel.

Nou zou je kunnen verwachten dat er hier een gigantisch verslag komt te staan, maar helaas. Het was kortweg een drama qua vangsten! We vissen een paar mooie polderstekken af in de vroege ochtend, maar geen stootje niks. We zien geen witvis, geen gejaag, gewoon vlak en strak water.

Daarna nog een wijkwatertje gepakt waar ik dan op het laatste stukje toch een vis weet te vangen! Een mooie snoek van ongeveer 60-65 cm!


Op de PigShad Jr!

Nou, even krijgen we een goed/beter gevoel. Er bijt vis, dus dan komen ze misschien nu wel wat losser. Maar het duurt weer lang voor we weer wat actie zien. Na wederom wat polderslootjes proberen we nu groter kanaal water. Hier mis Dennis nog een snoek.
We spreken nog een visser onder de brug die daar even een mooie snoekbaars weet te vangen. Daarnaast komen we ook Croné nog tegen, die heeft al wat bruggen afgevist en had al 3 snoekjes weten te vangen... Met verticalen. Allemaal pakte ze op de bodem de shad. Dus misschien gaat het daar mis?

We besluiten even te gaan lunchen thuis en daarna weer een poldersloot en een kanaal aan te doen. Maar helaas, de polder is wéér niks. Gelukkig is het langs het kanaal wel eindelijk raak voor Dennis. Een mooie net geen 80 cm snoek heeft zijn jerkbait volledig weg gewerkt! Eenmaal op de kant beginnen we meteen met knippen van de dreggen want hij zit verschrikkelijk gehaakt. Gelukkig gaat en lukt dit snel, en na de foto kan de vis weer zwemmen.


Na deze vis hebben we geen actie meer gehad. We breien er een eind aan als het ook nog is begint te regenen. We gaan even Robert thuis brengen en daarna avond eten naar binnen werken. In de avond gaat Dimitri nog even mee. We willen eerst het grote water proberen, maar het water is zo troebel geworden in ene, dat er hooguit 20-30 cm zicht is. Dit word dus niks. Weer duiken we de polder in waar Dimitri aan het einde van de avond nog 1 zacht aanbeetje heeft en meer niet.

Wat een drama. Zoveel geworpen, zoveel plekken bevist en dan maar 2 vissen... Nou ja, er is wat gevangen, maar ik ben er weer even klaar mee. Even niet vissen, en hopen dat het weer wat verbeterd zodat we in de warme avonden wat mooie plekken kunnen bevissen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Totaal aantal pageviews