Snoek-Forum plannen

Van het weekend met Jeroen van het Snoek-Forum afgesproken! Er waren wat plannen en ideetjes voor op het forum waar we even over gingen brainstormen en nadenken. Prima idee om daarbij ook even te vissen natuurlijk!

Rond een uurtje of half 10 arriveert Jeroen vanuit Utrecht bij mij. We drinken even een bak koffie en laten de hond even uit, waarna de regen even losjes naar beneden valt. We besluiten even binnen te blijven en even mijn kunstaas assortiment te bekijken.


Nadat de regen is gestopt, stappen we naar buiten richting de eerste stekken. Alle stekken die we afvissen geven echt nul komma nul actie. Het zal toch niet zo zijn dat we niet even een visje te voorschijn kunnen toveren? Uiteraard haalt het niet zo heel veel uit aangezien de reden dat Jeroen hier is niet perse het vangen van vissen inhoud, al zou het een leuke bijkomstigheid zijn.

Als we dan op een plek aankomen waar een molen lekker hard staat te draaien, verwacht ik wel degelijk een keer een visje, is het niet boven aan de dijk, dan wel onder. Het laatste is dan ook waar gelukkig als er op me busterjerk een prachtig mooie vis klapt!




Na deze vangst moest Jeroen alweer naar huis, dus kort, maar krachtig! Daarna later op de middag nog wat worpen gedaan maar het was helaas niks meer.



Dan de zondag, na die 94'er had ik de smaak lekker te pakken, dus even contact gehad met Dimitri, waarna we rond een uur of 1 langs de waterkant stonden! Mooi stekje, waar we bijna voorbij gereden waren. Hier kreeg Dimitri al heel snel te maken met een misser, en nog 1.... en nog 1! De snoek kreeg het kunstaas maar niet te pakken, hoogstwaarschijnlijk dezelfde snoek steeds! Na nog 2 misser werd het toch wel tijd voor een snoek, en die kwam! Op mijn nieuwe spinnerbait! Op de spinnerbait zit nog een extra haak, die over de haaksteel van de originele haak schuift, blijkbaar zat dit systeem niet goed, waardoor de extra haak miraculeus van de originele haak vloog. Weg snoekje... Mij verbaasd achterlatend, en balend uiteraard! Later in de middag nog proberen te vangen, zonder succes.

In deze zelfde sloot had Dimi dan eindelijk beet, maar ook deze vis loste vlak voor de kant. Het mocht gewoon niet vandaag. Na meerdere stekken geprobeerd te hebben, en wat missers en volgers gehad te hebben, besloten we dus nog even terug te gaan naar de eerste stek. Dimitri vangt hier dan toch gelukkig nog de ene snoek die hij gelost had! Een mooie snoek van cm of 65-70!


Na deze vangst rijden we maar weer naar huis! Mooi vis weekendje zo, weinig vis, maar de eerste stappen van het nieuwe idee voor het Snoek-Forum zijn gemaakt! Volgende week komt Ruud op bezoek! Hopelijk dan weer wat meer mooie vissen op de kant!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Totaal aantal pageviews