'Pike-For-Mike' day.

Eindelijk was het zo ver. Het weekend waar we al een tijdje naar uit keken, het visma weekend! Samen met Mike, Robert en Dennis gingen we weer op vrijdag ochtend naar de visma, om de spulletjes die zelfde middag nog te testen! Meestal koop ik een hengeltje op de visma, maar aangezien ik pas een nieuwe had gingen we gewoon voor wat kleine dingetjes. Loodkopjes, jerkbaitje hier en daar, wat andere stukjes kunstaas en nog wat kleine dingen. Al met al was iedereen geslaagd met het halen van zijn spullen!

Er was uiteraard nog veel meer leuks te zien op de visma! Maar wat wel erg leuk was was een groot aquarium met baarzen, een snoekbaars en een snoek erin!



En daarna werd het dus tijd om onze aankopen even uit te proberen! 'S middags reden we gelijk door naar de stek waar we vorig jaar na de visma ook gevist hadden, en waar we de afgelopen tijd wel vaker hadden gestaan.

Dus daar aangekomen deden Mike en ik gelijk onze nieuwe jerkbaits aan de hengel. Dennis had deze ook gekocht maar besloot toch met ze Hellhound te gaan vissen. Helaas werkte ze reel niet echt mee dus leende hij mijn zware jerkbait hengel even. Robert viste met de Spro rapper die hij verzwaard had!

Mike kreeg de eerste misser voor ze kiezen. Op het moment dat hij de jerkbait uit het water haalt mist een snoek deze. Niet veel later vang ik waarschijnlijk zijn snoekje! Mijn 100ste snoek vanaf het bij houden van dit blog!!


Niet gemeten en gauw weer terug gegooid! Zal wel rond de 50-55 centimeter geweest zijn! Een stukje verderop heeft Mike dan wel weer beet! Helaas zwemt de snoek zich vast in de planten waardoor hij er niet uit te krijgen is. Ik probeer hem met het schepnet terug te duwen. De snoek komt los uit de planten maar ook los van de haak! Gauw draai ik het net voor de snoek, welke nog beduusd is van het moment. De snoek heeft door dat hij niet meer vast zit en zwemt zo recht het net in. Gelukkig! Toch nog vis op de kant voor Mike!


Ook deze is maar zonder meten terug gezet. Gauw weer verder vissen en het duurt dan ook niet lang dat ik, wederom op de nieuwe jerkbait een aanbeet krijg. Helaas lost deze na een 2 seconde gehaakt te hebben gezeten. Balen, maar er is genoeg actie! Zeker als we zien dat Mike ook weer een snoek gehaakt heeft! Dit keer een grotere, maar helaas. De snoek knalt er vlak voor de kant op, en spartelt zo heftig dat hij er ook gelijk weer afvalt, een verbaasde Mike achterlatend.

Helaas, maar met zulke actie kan het toch niet meer mis gaan? Nou wel dus, aangezien het daarna gewoon afgestorven lijkt. Heel even krijgt Robert nog een volger, en zie ik nog wat snoek jagen, maar helaas, het is niks meer. Dennis krijgt dan nog wel een snoek die tot 3 keer toe mist, maar er zat veel meer in deze stek!
Op de volgende stek gebeurd er iets wat ik nog nooit had mee gemaakt! We staan net een paar minuten als er ineens een auto stopt, en we worden eindelijk is een keer gecontroleerd! Uiteraard had iedereen alles in orde en mochten we verder vissen.
Hierna brengen we Robert naar huis, en gaan Dennis Mike en ik nog even door in het park. Hier staat Natasja al met de hond te wachten, en hebben daar eerst even een ijsje gegeten! Eigenlijk is het niet handig om met onze hond erbij te gaan vissen, maar het zou wel is prettig zijn als ik al vissend de hond kon uitlaten. Helaas wil onze hond te graag het water in om de plug zelf te gaan halen.

Ik sta wat te oefenen met werpen e.d. als Mike en Dennis het wat verderop gaan proberen. Hier krijgt Dennis als eerste een misser, die Mike stiekem van hem afpikt, want Mike pakt deze vis wel!


Klein maar fijn. Hier blijft het ook bij, en het word tijd voor een lekker koud biertje.

Dennis en Mike blijven die avond ook overnachten, dus we zitten tot half 3 's nachts al onze nieuwe spulletjes klaar te maken en te praten over vissen. Ook zetten we een mooie visfilm op en bekijken we nog even Dennis zijn reeltje, maar deze is helaas niet meer te redden voor de volgende dag.

De volgende dag staat er op de planning wat verticalen en daarna wat polder water met de jerkbait afstruinen. Maar wat een dag. Er word helemaal niks gevangen. Geen tikje aanbeetje of wat dan ook. Het lijkt wel overal afgestorven. We proberen 5 / 6 stekken waaronder nog een nieuwe, maar het mocht niet baten. Het lijkt wel of het mooie weer die dag de water temperatuur zo hebben verhoogd dat de snoek al aan het paaien is! De enige actie die we hebben is s ochtends vroeg, als Dennis zijn aasje vast gooit.



Zo stoppen we rond een uur of 4 maar met vissen. Het weer was heerlijk en het was sowieso super gezellig! Een hoop gelachen en het avondje bier drinken was ook weer veel te gezellig!

Dit moeten we snel weer doen!! Maar helaas staat de gesloten tijd alweer voor de deur. Nog een paar weekendjes te gaan, en hoop daarin toch nog wel een paar visjes te vangen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Totaal aantal pageviews