Middagje vissen

Afgelopen week zat Djordy te vertellen hoe hij deze vrijdagmiddag vrij zou zijn en dat zou gebruiken om lekker even te gaan vissen. Dan is het lastig om niet even een vrije middag aan te vragen en mee te gaan. Maar ik hield me groot... voor 10 seconden en besloot toch vrij te gaan vragen!

Uiteindelijk om half 12 afgesproken bij Hotspot Fishing, de plaatselijke viswinkel. Djordy wilde nog wat spulletjes aanschaffen en het is altijd gezellig om even bij Tom (de eigenaar) bij te kletsen met een lekkere bak koffie!


Maar dan toch maar de warme winkel verlaten om langs de waterkant achter de groenjassen aan te gaan! Allebei 'bewapend' met de HellHound gaan we op pad. Op de 2e stek is het al snel raak voor Djordy maar helaas lost de vis snel. Hierna mist de vis ook nog is een keer. Was een mooie vis van 70-80 cm. Maar helaas, ook dat hoort er bij.

Op de volgende stek pakte we wederom de HellHound er bij. Bij dit polder water moest het gebeuren. Al zoveel vis gevangen op deze stek. Lang niet altijd even leuk om heen te gaan maar als je een visje wil vangen zoek je toch zulke stekken op.
We beginnen met werpen in de hoge polder. Helaas is het daar nog niks. Onderaan word de hellhound al snel gegrepen. Maar de rakker lijkt wat overmoedig om de grote HellHound te pakken. De volgende worp mist de vis. Dan toch maar even overschakelen naar een ander aasje. Ook Djordy krijgt vlak voor zijn voeten te maken met een aanbeet.

Na een volger werp ik weer op de eerste plekken, dit keer met de kleine jerkbait, de DickTail. Ik was even vergeten hoe goed dit aasje in deze periode kan zijn.
In eerste instantie mist de vis wederom maar daarna pakt hij hem toch voorzichtig dit keer! Niet veel later ligt er een klein snoekje op de kant!



Sommige vissen moet je gewoon drukken om er wat van te maken!

Snel verder vissen! En 5 min later ligt dan ook de volgende vis op de kant! Een eveneens klein snoekje, maar toch wel lekker om wat te vangen!


Maar dan blijft het verder stil op dit stukje water, hoewel we weten dat er echt meer zitten, lijkt het erop dat het hier dus echt klaar is. Ondertussen word het weer steeds slechter. We pakken nog even een stukje van de bovenste polder mee.
Hier krijg ik dan wederom nog een aanbeet van een iets groter snoekje. Gelukkig blijft deze ook hangen. Zo vang je in eens in 20 min tijd 3 vissen!


Deze sloot is helaas verder niks meer en ook de laatste stek die we proberen is levenloos. Daarbij het weer wat nog slechter werd deed ons beslissen lekker te stoppen.

Helaas geen vis voor Djordy maar mijn eerste 3 snoekjes zijn binnen voor 2019!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Totaal aantal pageviews