Pre-fishing

Volgend voorjaar is het weer tijd voor een vis vakantie naar Zweden. Iedere keer weer iets om naar uit te kijken. Dit keer weer met het vaste koppel (Ruud, Dimitri en ik) plus nog wat nieuwelingen!
De nieuwelingen dit jaar: Dennis, Ton en Christian!

Lang niet iedereen kon elkaar en dan moet je elkaar toch even een keer gezien hebben voordat je 16 uur in die auto zit bij elkaar op de lip. Maar met 6 mensen is het lastig om een gaatje te vinden dat iedereen kan. Maar toch een datum kunnen vinden. Dus om half 9 afgesproken om een dagje met elkaar te gaan vissen!

Maar waar ga je met 6 man vissen zonder elkaar in de weg te staan? Dat is en blijft lastig. Genoeg grote kanalen hier, maar of de vis daar nu zit? Ik had afgelopen weekend heel leuk gevangen en veel actie gezien in de kleinere polder sloten. Maar hoorde en las dat het op de grotere wateren erg taai was.

Dan maar beginnen op water waar het van groot naar klein water gaat. We hadden om half 9 afgesproken. We beginnen met het handen schudden en al gauw word er een hoop gelachen en grappen gemaakt. De sfeer is goed en de klik is er. Je ziet ook maar de 2 wat onbekendere van de groep de spanning er snel af gaan en er hangt dus snel een hele relaxte sfeer! Op naar de eerste stek!

Het weer is heerlijk herfstig. Er was veel regen voorspeld maar gelukkig valt er over de hele dag maar weinig regen. Er staat een stevig windje met een hoop bewolking. Echt snoek weer!
Al snel is het voor mij raak bij een klein bruggetje. Ik heb weer de Guppie Jr. er aan hangen en die word vol overtuiging gepakt door een snoekje van een cm of 40. Deze zit even wat vervelend gehaakt dus na het onthaken gaat de vis heel snel terug, zonder foto of te meten.

We besluiten de hele sloot af te lopen naar de stek die (naar mijn idee) echt vis moet opleveren.
Halverwege deze sloot zit ook nog een mooie brug dus wie weet wat we nog allemaal tegen komen.
De sloot is niet heel breed of groot dus is al snel uitgevist met 6 man zou je zeggen. Ik loop ondertussen achteraan met Dennis als ik in ene een aanbeet krijg als ik niet echt op let. Deze vis mis ik dus compleet. Een paar meter verderop is het dan toch raak als ik een mooie snoek van een cm of 70 weet te haken! Dezelfde vis als die misser? Misschien wel maar dat zal je nooit weten.

Dennis weet de vis mooi te landen en de vis mag dan even op de foto!


En snel weer door! De rest loopt al bij het bruggetje. Tot de brug gebeurd er weinig meer. Eenmaal bij de brug aangekomen is de rest er net voorbij en staan alweer wat verderop te werpen. Maar toch krijg ik alsnog een aanbeet bij het bruggetje. Maar ook deze blijft niet hangen. In 1 uurtje tijd dus 2 snoekjes gevangen en 2 aanbeten gehad... En de rest nog niks. Is het dan het aasje? Zo zie je maar dat je in ieder geval niet altijd vooraan hoeft te lopen om vis te vangen, zelfs niet als je met zoveel mensen in een klein slootje vist.

Even verderop is er dan toch actie voor de andere. Dimitri lost vlak voor de kant een zeer gretige 80'er en niet veel later krijgt Ruud een misser van een +- 60 cm snoek. Het begint al echt wat te worden. Eenmaal aan het einde van de sloot zien we wel een jagende snoek, maar verder geen actie. Onderaan in de polder krijgt Ton nog een misser maar hier blijft het bij. Juist de plek die ik had verwacht, levert geen vis op. Op de terug weg weer even proberen op de plekken waar we actie hadden gehad. Christian weet hier dan toch een snoekje van een cm of 60 te vangen op een spinnerbait! Misschien wel dezelfde als die Ruud gemist had.


En gauw weer door! Ondertussen word er een hoop gelachen. De sfeer is echt goed en iedereen lijkt het prima naar zijn zin te hebben! Rond het bruggetje is het dan raak voor Dimitri! Een super mooie snoek van 75 cm heeft zijn Westin Swim te pakken!



Prachtige tekening en mooi formaat! Poldersnoek at his best!
We lopen weer door maar de rest van de terug weg gebeurd er niks meer!

Tijd voor een lunch pauze! Even langs de plaatselijke McDonalds om even lekker te zitten, te eten en slap te ouwehoeren. De stemming en sfeer voelt echt goed. We kijken allemaal al vol plezier uit naar de vakantie. De reis er naar toe belooft al heel wat te gaan worden!

Na de lunch is het tijd voor een nieuwe stek. Groot water of verder in de polder.
We besluiten de polder tour door te zetten en gaan naar een andere bekende stek. Hier duurt het voor mij niet lang of ik heb in de lager liggende polder een mooie snoek aan de haak. 78 cm polder snoek uit 50-80 cm water, geweldig!


Een prachtige vis, gebouwd om groot te worden. We gaan verder en hopen nog een paar mooie vissen te pakken, maar helaas blijft het lang stil. Dennis krijgt nog wel een misser tot 3 keer toe, maar helaas blijft de vis niet hangen. Op de terug weg pakken we nog een nieuw slootje mee waar Christian nog een dikke vis haakt maar vrij snel lost.

Dan houd het voor Dennis op, die moet weer terug naar huis. We nemen afscheid en wij besluiten nog even naar een andere stek te gaan waar ik de hele week al een paar gasten mooie baarzen heb zien vangen. Onderweg gaan we nog even langs de viswinkel, Hotspot Fishing, om even te snuffelen en te kijken. We zijn allemaal inmiddels bekende van de eigenaar van de winkel en altijd even gezellig om een praatje te maken! Dimitri koopt nog een mooi aasje en we gaan weer onderweg!

Helaas levert deze stek mij enkel 1 baarsje op.


Het gaat steeds meer regenen dus besluiten we toch maar om naar huis te gaan. Als we onderweg zijn word de regen al iets minder en besluiten we dat we nog wel even in het parkje naast de flat te gaan vissen. En hier maakt Christian nog even een inhaalslag.
Blijkbaar vist hij precies met het juiste formaat aas. Een kleine Westin shad. Op een klein stukje in het park langs de grote vijver weet hij er hier in korte tijd 3 vissen uit te halen, variƫrend van 30 tot 60 cm! Super mooie vissen en goed om te zien dat er ook nog nieuwe snoeken opgroeien!




Dit waren dan ook de laatste vissen! Super leuk dat er nog een paar leuke vissen uit kwamen op het laatste moment!

Super leuk koppel om mee op vakantie te gaan en was een leuke geslaagde dag. Leuk gevangen, leuk actie gehad, iedereen met een goed gevoel naar huis en iedereen extra veel zin in de vakantie!
Nog even volhouden tot het voorjaar!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Totaal aantal pageviews