Slecht winter/voorjaar weer

Zo, vandaag weer besloten een dagje te gaan vissen met Mike en mijn vrouw. Die heeft inmiddels haar eigen hengeltje! Een mooi baars hengeltje, 3-12 gram, leuk voor de kleine plugjes. Helaas is het niet echt de periode voor baars, maar het kriebelt toch genoeg bij haar om in ieder geval te oefenen en te proberen! Ook heb ik een nieuwe vistas die even uitgeprobeerd moest worden!

Vandaag was wel weer, net als de afgelopen weken, kort weg, klote. Harde wind, kans op regen. Afgelopen dagen veel regen en wind gehad... Maar vandaag  zeker windkrachtje 5 / 6, en dat dan langs die polder sloten, vol in de (af en toe koude) wind, stond lang niet altijd even lekker.

Op het Snoek-Forum waren wel veel vangsten te zien! Dus dat was wel weer positief. Veel op ondiep water, dus dit keer ook maar het ondiepere water opzoeken en dan nog hopen dat ze hier dan wilde bijten!

Samen met Mike en Natasja op weg naar de eerste stek. Op deze plek zitten we ook vlakbij groot water waar we het ook nog even proberen. Hier is tevens een witvis wedstrijd gaande. Wetende dat deze meestal voor 12 uur klaar zijn, zoeken we eerst even de polder stek op. Een plek die naar mijn weten 100% paai stek is. In de zomer valt er bijna niet te vissen wegens overmatig planten groei, en in de herfst en winter nog amper wat gevangen. Rond maart daar toch wel leuke vangsten gehad, met leuke aantallen, dus had er redelijke verwachtingen van.


Helaas was er maar weinig actie. Wel had Natasja hier haar eerste volgertje. Ze zag een schimmetje, die na het uit het water halen van het kunstaas in ene weg schoot. Niet veel later toen ik er naast stond klapte dit snoekje (15-20 cm) er toch nog op toen ze wederom het kunstaas eruit haalde! Helaas loste ze dus haar eerste (PR!) vis!! Hierna kreeg ze ook nog is een missertje. Zo had ze alles dus meegemaakt (volger, losser en misser), op het vangen na dan!


Terug bij de auto waren de witvissers weg, uitgesproken kans om daar te proberen een snoekje te vangen. De witvissers hebben de witvissen naar deze stek gelokt met lokvoer e.d., dus grote kans dat de snoek hier ook in de buurt ligt. Maar helaas, op een volgertje voor mij na, helaas niks.

Dan maar een bekender stekje bevissen, waar Mike al gauw dé vis van de dag vangt, een prachtige snoek van 78 cm! Vlak voor de kant klapt de snoek er op, maar helaas lost de snoek de plug. Deze komt in zijn zij, en daarna draaide de vis zich toch vast in zijn lijn. Hij geeft de vis wat lijn om niet te veel druk op de haak uit te oefenen tot ik er bij ben met het schepnet. Zodra de vis in beeld is, scheppen we deze snel. Onthaken was niet nodig, alleen even uit de snoek veilig langs de plug uit het net halen en hij kan op de foto!



Na deze stek weer een wat groter polder watertje gezocht waar de wind helaas vollebak op stond, toch maar even proberen. Deze stek was onder de zelfde omstandigheden vorige keer erg succes vol, maar helaas resulteerde het vandaag wederom in geen vis, enkelt een paar schubben aan me haak, en een spiksplinter nieuwe Salmo Perch 8cm.

Uiteindelijk dan toch nog even naar een andere bekende stek gegaan. Hier doe ik de roze Dicktail aan de speld, gouden keuze! Halverwege het slootje mist de snoek eerst, om vervolgens direct weer toe te happen en wel te blijven hangen. Perfect gehaakt en in het schepnet lost de haak alweer. Snel op de foto, en zwemmen maar weer!


Dan het parkje hier om de hoek nog even aangedaan, maar hier had ik alleen een aanbeet van een snoek van 30 cm die ik niet gehaakt kreeg! Volgende keer beter dus! Hopelijk word het weer iets beter waardoor we wat lekkerder staan te vissen! Vistas is goedgekeurd, veel beter dan wat ik had.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Totaal aantal pageviews