Laatste dag?

Het Paasweekend zou het laatste weekend worden dat we met kunstaas, doodaas enz mogen vissen dus Ruud zou samen met ze vriendin Maayke, dit weekend langs komen. Dit was ver van te voren afgesproken, met het idee dat het goed en lekker weer zou zijn. Maar het tegendeel was helaas waar.

De voorspellingen waren lange tijd slecht. Het was lang koud en dit zou zich lang voortzetten. Het zou dus koud worden, want we zouden met de boot gaan! Een paar weken voor dit weekend had ik ook Mike gesproken die heel graag een keer met de boot wou gaan vissen. Met hem had ik dus al afgesproken om het laatste weekend van Mei te gaan vissen, maar ook om anders alvast mee te gaan met mij en Ruud.
Hij had hier erg veel zin in! Dus het werd een dagje vissen met ze 3en in de boot. Dit zou ook de eerste keer worden met ze 3en in de boot, dus even kijken of dat ook goed ging!

De weervoorspelling was 's ochtends met windkracht 1 een temperatuur van -2, in het begin van de middag windkracht 2/3 met een temperatuur van 4/5 graden. Halverwege de middag zou de windkracht 4 bereikt kunnen worden.

Ruud had gelukkig genoeg kleding bij zich, maar Mike had zich een beetje vergist! We hadden om half 6 afgesproken, nog even wat spulletjes in laden, en gaan! Het viel nu mee met de kou omdat het niet waaide. Ook had het vrijdags niet gewaaid dus het meeste water was dicht gevroren, maar de vlietlanden, waar we zouden gaan vissen, gelukkig niet.

Het traileren van de boot ging prima. Mooie helling en de boot lag er snel in en met de wind en kou viel het allemaal wel mee! Snel ging de diepte meter aan en werden de hengels overboord gehangen. Ineens begin de diepte meter dieptes aan te geven van 21 meter. We waren nog niet eens echt ver gevaren, of ver van de kant! Ik gaf de kou de schuld, maar na een paar keer opnieuw opstarten en na het varen naar ondiepere gedeeltes, bleek dat de diepte meter het bij het goede eind had!

Wat een dieptes en bodem verloop hier! Prachtig! Alleen wat lastig als je er voor de eerste keer komt! We hebben een beetje de ondieptes en de randen naar het diepen opgezocht en daar overheen getrolt, maar het bleef maar stil. Er werd wel een hoop vis aangegeven onder en halverwege de taluds. Dus dit witvis en misschien ook wel roofvis lag er wel dus! Na een groot deel van het meer rond getrolt te hebben besloten we een zij slootje te proberen, maar helaas. Dicht gevroren, nog steeds. Inmiddels zagen we ook steeds meer bootjes er bij komen op het water. Het was inmiddels half en de eerste sneeuwvlokjes waren al voorbij gekomen en wisselde regelmatig met zon. We zagen de meeste bootjes verticalen, en besloten dat ook maar eens te proberen. Dit stond niet op de planning, maar ach, het viel te proberen!

Het was wel lastig, we zochten een luw hoekje en lieten ons de diepte in driften door stroming en wind. Maar het was zo oncontroleerbaar. Hier heb je echt een electro motor voor nodig. Maar het was wel mooi om de kanten uit te werpen! Dat werkte prima, maar vangsten bleven uit! De bodem verloop was soms zo bizar. Plekken waar het gewoon 3 meter uit de kant 1,5 meter diep was en dan 10 meter uit de kant ineens 15 meter diep! Wat een pracht plekken, alleen dan wel meer voor de zomer!
We zochten nog een andere mooie plek en probeerde hier te backtrollen, hier kreeg Ruud wel beet, maar hij had net ze stalen onderlijn er af gehaald, en zijn lijn brak helaas! Of het snoek was of gewoon slecht geknoopt, dat weten we niet. Inmiddels begon Mike het wel erg koud te krijgen, en besloten we nog wat te trollen en daarna naar de trailer helling te gaan.

Om half 2 stond de boot alweer op de kant en waren we op weg naar huis. Ik hield het goed uit met me warmte pak, en Ruud ook, maar Mike is het wat tegen gevallen aangezien hij niet de warmste kleding aan had! Maar hij had het helemaal naar z'n zin gehad. Dus ik zei al, als je dit leuk vond, kan je echt zeggen dat je de roofvis visserij echt leuk vind!

Hierna nog lekker langs de snackbar geweest en er nog een gezellige avond van gemaakt! Het was weer geweldig! Helaas moesten Ruud en Maayke weer snel weg, dus vissen op zondag zat er niet in. Normaal is dit het einde van het seizoen en kan er niet meer gevist worden op roofvis omdat je niet meer met kunstaas en doodaas mag vissen enzovoorts, maar sinds dit jaar mag er met worm gevist worden in april en mei! Dus dropshotten of simpel in de dobber, of een bonk wormen op de bodem zijn allemaal opties! Ben benieuwd of dat wat gaat worden!

Kom maar op met dat goede weer!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Totaal aantal pageviews