Mooi weer, slechte vangst.

Hier dan eindelijk een verslag van 3 juni. Een stuk later dan de bedoeling was, maar er was wel meer de bedoeling wat later misschien nog kan komen!

Want we hadden wat nieuws verzonnen, namelijk een video verslag! Maar helaas laat die nog even opzich wachten wegens technische problemen!

Terug naar waar dit blog voor gemaakt is... vissen. Want dat hebben we 3 juni gedaan en niet zo een beetje ook!
Ongeveer alle denkbare plekken in de buurt bezocht die kans maakte.

De dag begon om 7 uur. De eerste plek was de baars plek. Daar merken we al gauw als het niks is. Dus die plek hadden we ook snel gehad. Zelfs de plek daarna waar we altijd wel iets hebben was niks.
Inmiddels was het ook aardig aant opwarmen. We begonnen wat plekjes te bevissen die we nog weinig bevist hadden. Maar behalve wat meer informatie over het water hebben we er niks aan.


De vangsten blijven maar uit. Dan komen we op een nieuw plekje waar in ieder geval wat baars zit. Hier weet ik er 1 van te strikken maar het is meer geluk dan dat de vis echt wou. Alles wat bijt, bijt heel erg voorzichtig.

Inmiddels gaan we al richting de middag en de vangsten zijn niet om over naar huis te schrijven. Oftewel nada, niks. Op het ene baarsje en een hoop troep, zoals stoffen doeken e.d., na.


En ik kan hier wel blijven schrijven dat we niks vangen maar dat schiet niet op. Dus fast forward naar het moment dat er WEL wat gebeurde...

Nadat we even wat moed hebben in gegeten bij de Mac Donalds, gaan we weer richting de plek waar altijd wel gevangen word. Dit keer word er dan ook gelukkig wat gevangen. Na wat baarsjes die achter het kunstaas aanzitten zegt Dimitri voor de gein: "Als die nou even papa baars of ome snoek halen". Hij heeft deze zin nog niet afgemaakt of hij krijgt beet.
Ja hoor, eindelijk vis! Na een korte dril komt hij al gauw boven. Goed stevig gehaakt, maar slecht gehaakt om de kieuwgreep toe te passen. Na wat runs van de snoek krijgen we hem de kant op.
Onthaken is wat lastig maar de snoek geeft een klap en de plug komt er wonderbaarlijk makelijk uitzetten. Hij neemt op het droge een run, maar dat is niet de bedoeling. We pakken hem snel op en zetten hem gauw terug in het water.

Dus we hebben hem niet kunnen meten maar groot was hij niet. We gokken tussen de 50-60 cm.

We zijn dus in ieder geval niet voor niks weg geweest!
Na nog wat andere stekken houden we het voor gezien.


Geen vette hap, maar in ieder geval iets.
Volgende keer beter! En misschien binnenkort het video verslag!

3 opmerkingen:

Totaal aantal pageviews