Op naar het nieuwe seizoen!

28 Mei is het weer zover. De opening van het seizoen na 2 maanden stil te hebben gezeten.
Wat heb ik gebaald van het gesloten seizoen. Zulke mooie dagen gezien, langs zoveel mooie slootjes gereden. Maar het mocht niet. De snoekbaars en baars moeten paren, evenals de snoek. Maar die paart nog even door tot 30 juni.

Dit houd gelukkig niet in dat je niet op snoek mag vissen aangezien dat dan al niet vanaf 1 maart zou mogen.

Nog even voor degene die niet precies weet hoe het zit:

Van 1 maart tot 30 juni is het 'gesloten' seizoen voor snoek. Dit wil zeggen dat de gevangen vis direct terug gezet moet worden in het water waar hij gevangen is.

van 1 april tot 31 mei is het 'gesloten' seizoen voor snoekbaars en baars. Dit wil ook zeggen dat de gevangen vis direct terug gezet moet worden in het water waar hij gevangen is.

Maaaar... Vanaf 1 april tot 31 mei is het ook verboden om met bepaalde aassoorten te vissen.
Slachtproducten, worm, een dood visje, een stukje vis of enig kunstaas met uitzondering van kunstvliegen met een afmeting van ten hoogste 2,5 cm.
Oftewel, je kan gewoon niet vissen om snoek, snoekbaars of baars aangezien je geen kunstaas of doodaas enz kunt gebruiken. Dan zijn ze dus ook niet te vangen!

Maar goed, terug naar de opening van het 'seizoen'. Zaterdag staat al vast. Rond een uurtje of 6 varen we met de nieuwe boot van me collega een stukje de haven uit om al snel op de geplande plek aan te komen. Vervolgens hangen we de dooie visjes aan de haak, werpen we uit en wachten we af!

Het weer ziet er niet al te best uit, maar met die vissen weet je het nooit. Misschien zijn ze juist wel super actief! We gaan het mee maken.

We kunnen (zoals gewoonlijk) niet wachten om weg te varen! Dat is ook het mooie van vissen. De voor pret. Het bedenken van tactieken, de plekken waar je gaat vissen en uiteraard het vangen van de vis. Na al die maanden wachten (want sinds november niet meer op snoekbaars gevist) weer helemaal nadenken over hoe het ook alweer voelde.

Gelukkig is het nog maar een paar nachtjes slapen en dan kunnen we er weer volle bak tegen aan! Ik hoop dat ik die teller van 2011 nu eindelijk van de 0 af kan krijgen!
Heel stiekem hoop ik weer een Persoonlijk Record te kunnen verbreken...

Voor alle andere vissers, succes met de vangsten!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Totaal aantal pageviews