Nieuw schepnet

Na het kapot gaan van mijn vorige schepnet, was ik echt toe aan wat nieuws. Ik had een prachtig mooi schepnet gevonden op internet, dus direct besteld!
Helaas was het net niet meer leverbaar en kreeg ik (zonder overleg) een andere toegestuurd. Samen met het email contact wat ik had gehad over de betaling, was ik niet helemaal tevreden, dus ben ik persoonlijk maar naar de winkel gegaan.
Hier werd ik gelukkig direct begrepen en werd er excuses aangeboden. Samen hebben we naar een paar schepnetten staan kijken en daar kwam de Rozemeijer Street Fishing net uit als de winnaar welke ik zo mee mocht nemen. Een mooi rubber schepnet die makkelijk opvouwbaar is en ook nog is uit te schuiven tot 1,60 meter. Super service, ondanks dat ik er wat moeite voor heb moeten doen.


Al met al, had ik dit net toch echt nodig voor het weekend, want ik zou dit keer een keer bij Mike gaan vissen! Die had in de zomer een sluis ontdekt waar hij ook ze PR baars had gevangen. We hadden beiden ook weer zin om is even lekker te verticalen! Ik had de plek even van alle hoeken bekeken via google earth en zag dat er ook nog mooi jerkbait water om heen lag. Dus de jerkbait hengel ging ook nog even mee!

Middagje Zoetermeer

De winter begint nou goed door te komen. De avonden worden koud, en de eerste laagjes ijs komen op het water. Gelukkig zijn deze door het mooie zonnetje gauw weer verdwenen. Met een graad of 6 is het overdag nog niet winterskoud, maar de wind is zeker wel fris!

Maar de winter neemt ook wat andere voor en nadelen met zich mee, op vis gebied dan! Eerst het nadeel dan maar? Je zal goed opzoek moeten naar snoek, want je merkt gewoon dat ze wat minder actief zijn, of in ieder geval hun energie besparen voor een lekkere hap en niet alles pakken wat ze tegen komen. Hierdoor heb ik de laatste tijd al aardig wat uren gevist, maar niet heel veel gevangen!

Het voordeel? De vis die je vangt is dan vaak wel een stuk dikker en vetter! Dat valt te zien aan me laatste paar vangsten, maar ook vandaag werd dat weer eens duidelijk!

Regenachtig

Ja, het was een regenachtige dag, maar de snoek maalt daar niet om. Die zijn toch al nat! Dennis ging in Roelofarendsveen even een bepaalde sloot afvissen, en had gevraagd of ik zin had om mee te gaan. Ik had besloten, dat als het droog was op het moment dat ik van huis zou vertrekken, dan zou ik wel gaan. En het was droog. En dat bleef het ook het eerste uurtje tijdens het vissen!

Maar daarna werd het toch wel erg regenachtig en werd dat steeds erger en leek het niet te stoppen. Maar goed, genoeg over het weer, er werd gevist en gelukkig ook nog iets gevangen, al was het lastig om ze over te halen / te vinden.

Totaal aantal pageviews