Prachtige visdag!

We waren nog maar net vorige week wezen snoekbaarzen met windkracht 4 en dan werd het de week daarna ineens windkracht 2! Dus wat ga je dan doen? Juist! Nog een keer vissen!

Samen met Robert besloten we dus vandaag nog maar een keer te gaan vissen. Er moest nog het 1 en ander geklust worden aan de boot en de motor, dus tot donderdag middag was het te vraag of we wel zouden kunnen gaan. Maar gelukkig. Motor van de boot draaide weer als een zonnetje. Donderdag avond had ik een stuk of 15-18 visjes gevangen, dus het kon niet beter. Dat moest met ons gemiddelde wel genoeg zijn. We zouden maar met 4 hengels gaan zitten dus we zouden aan een stuk of 6-8 visjes wel genoeg hebben!

Maar helaas waren er al 5 vissen dood gegaan in de nacht van donderdag op vrijdag. Maar we hadden er nog wel genoeg.
Donderdag avond de boot ook gelijk ingeladen waardoor we vrijdag ochtend om half 7 bijna direct weg konden varen!

Doodaas vloek.

Iedere keer dat we gingen snoekbaarzen dit jaar draaide het op 0,0 uit. We zijn tot nu toe 1 keer weg geweest dat we er met 3 eindigde. Daarna was het vrij weinig. Deze vloek moest een keer verbroken worden. En dat moest dan deze dag gaan gebeuren. Samen met Robert en Ton voeren we rond kwart voor 7 de haven uit, op weg naar de eerste plek.

Robert en ik besloten ook maar eens te proberen op snoek te doodazen met sardines. Als je het niet probeert dan vang je het sowieso niet.

Rond een uur of 7 / kwart over 7 legde we op de eerste plek aan. We besloten de boot vast te leggen aan een steiger zodat hij goed stil zou liggen.

Viswedstrijd 2011!

Het was weer zover! De viswedstrijd bij mijn werk. Dit jaar deden er wel 5 mensen mee! Dat waren er al 2 meer dan vorig jaar. Kijken wie er dit jaar weer de meeste centimeter aan vis vangt.
Vorig jaar werd er een hoop witvis gevangen, maar ook 1 mooie snoekbaars. Dus gingen we daar dit jaar weer voor de witvis, maar ook een doodaas hengeltje erbij! Maar ik hield er dit jaar ook weer een kunstaas hengeltje bij!

Echt regeltjes waren gelukkig niet aan deze visdag verbonden. Dus we konden gewoon met ze alle doen en laten wat we wouden. Van te voren had ik met me collega Robert afgesproken om te gaan voeren. We begonnen dinsdag en bouwde het op op woensdag en weer wat minder op donderdag, om vervolgens vrijdag er niks in te gooien. We voerde aardig wat blikken mais en wat lok voer.

We verwachte dus veel brasem/witvis op zaterdag ochtend! Maar dit viel helaas toch iet wat tegen.

Totaal aantal pageviews